Utfordringer i parforholdet - bli eller gå?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er i et samboerskap der trivselen minker. Samboeren min er psykisk syk og det merkes veldig på meg som kjæreste. Vi har vært sammen i flere år. En gang i tiden elsket jeg henne, men jeg vet ærlig talt ikke om jeg gjør det noe mer :(. Jeg er uendelig glad i henne, men de psykiske påkjenningene jeg blir utsatt for når hun er lei seg, eller i dårlig humør, ødelegger mine følelser. Jeg kan ikke snakke med henne om ting jeg føler, da blir hun bare trist og overtenker situasjonen. Det stresser meg at vi/hun vil kjøpe leilighet og at hun ønsker at jeg skal fri snart.. Helt ulike nivåer med andre ord. Jeg har satt lite grenser i forholdet, og det har nok mye med at jeg nå føler meg ofte overkjørt og "aldri" får "viljen min". Grunnen er igjen at hun blir så lei seg og sur. Vi har ikke sex noe mer, og dette gjør at jeg føler hun kun ønsker dette når hun "trenger" det (barn). Jeg klarer ikke bestemme meg for om jeg kaster vekk noe bra eller bør starte med blanke ark. Trenger hjelp.

SVAR

Besvart 17.12.2021 08:50:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fem kjærlighetsspråk – hvilket snakker du?

Visste du at vi mennesker uttrykker kjærlighet til hverandre på ulike «språk»? At en kopp kaffe på senga kan bety det samme som et kjærlighetsdikt? Ved å bli klar over at partneren din kanskje har et annet kjærlighetsspråk enn ditt eget, kan du kanskje forstå partneren bedre, unngå misforståelser og konflikter og bli tryggere i forholdet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan unngå krangling med kjæresten?

Trenger dere noen råd til hvordan få et bedre forhold med mindre krangling?

 

Les mer
attach_file

Hvordan gjøre det slutt på en OK måte?

Det kan være vanskelig å slå opp, det er vondt å vite at du er i ferd med å såre en du er glad i. Her er noen råd til deg før du tar den vanskelige praten.

 

Les mer
attach_file

Bli en mester på kommunikasjon

Det er frustrerende å ikke bli forstått eller møtt, når vi prøver å forklare vår mening eller våre ønsker til andre. Her er konkrete råd for å bli en bedre kommunikator, og for å øke sjansene å få dine behov møtt. Verktøyet kan brukes i kommunikasjon med alle type mennesker – både på jobb, med kjæreste og i andre relasjoner.

 

Les mer
account_circle