?

Hvordan takle kjærlighets/forelskelsesangst?

Mann 21 . 20 Oktober 2021
Spørsmål

Hei, lurte på hvordan man takler kjærlighets/forelskelsesangst? Jeg kjenner det er veldig lett å bekymre seg for at hen ikke liker meg, at nå sa eller gjorde jeg noe dumt som gjør at hun mistet interessen, etc. disse tankene gjør forferdelig vondt, og siden det er så sterke følelser involvert er det lett å dvele på de og vanskelig å takle dem. Litt for mye av dagen forsvinner til å tenke hva om, hva hvis og hva vil skje Takker på forhånd

Mann (21)
Fagperson svarer
Hei

I en nyforelsket fase trenger en bekreftelse fra den andre for å få roet usikkerhet som gir næring til tankene du beskriver. Å snakke med partneren om det en tenker og føler vil kunne hjelpe deg til å finne trygghet i forholdet. Sannsynligvis kjenner partneren din på noe av det samme og av den grunn vil jeg anbefale deg å kommunisere med partneren din for å bli kjent med hva hen føler og tenker.

 Du har helt rett i at det er sterke følelser involvert når en er nyforelsket. Av den grunn blir det også vanskelig å ikke tenke på alle "hva-hvis-om-tankene" du beskriver. Det å ikke tenke på noe en er svært engasjert i er tilnærmet umulig, så kanskje en heller må tillate seg at det er slik at en tenker en del på dette? Å jobbe med å akseptere at det er normalt å kjenne på usikkerhet i oppstarten på et forhold vil være lettere enn å dytte bort følelsen og tankene som henger sammen med følelsen.

Lykke til! 

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?