?

Hvordan få flere venner?

Mann 21 . 29 September 2021
Spørsmål

Hvordan vet jeg om noen vil være med meg eller ikke? Det har gått 5-6 uker av semesteret, men jeg kjenner meg ofte veldig alene. Jeg har en person å sitte med som jeg vil kalle venn, ei jente, men jeg vil egt ha flere venner. Nå har jeg to andre jeg kunne ha festet meg til, men jeg er ikke sikker på om de vil ha noe med meg å gjøre. Han ene har jeg klasser med samtidig som hun jenta, og har da valg å sitte med henne. Jeg har prøvd å ta initiativ til noe med han, og da har han ikke kunnet. Men når jeg så har sett han igjen har han virker plutselig kald, og jeg skjønner ikke hva jeg gjorde galt. Jeg ønsker flere venner, men vet ikke hvordan jeg skal få det og samtidig beholde den ene vennen jeg har

Mann (21)
Sosionomen svarer
Hei

Mange opplever da de blir studenter at de må finne seg et nytt nettverk fordi de ikke kjenner noen på studiet fra før. Ut i fra det jeg forstår er du åpen for nye vennskap, et nødvendig og godt utgangspunkt for å få nettopp nye venner.

Når en møter andre vil en være i en sårbar situasjon og frykt for å bli avvist vil som oftest være en ubehagelig følelse en kan kjenne på. Av og til kan en få en følelse av at en kan lese andres tanker når en er litt usikker, det er viktig å minne seg på at en ikke kan det. Kanskje er den andre like engstelig for avvisning som deg? En kan lett tolke andres ansiktsuttrykk og kroppsspråk som avvisning, og dette kan fungere som en beskyttelse mot nettopp dette fordi en da avslutter initiativet til å bli kjent. Ved å snakke sammen vil en kunne få bekreftelse av hypoteser om hva den andre vil og feiltolkninger kan bli korrigert. Siden du nevner at du har en venn tenker jeg at det er viktig at du bekrefter denne vennen for å beholde den. 

I studenttilværelsen finnes det mange arenaer for å møte nye mennesker. I studentforeninger vil en oppleve å gjøre ting sammen ut i fra like interesser og for mange oppleves det enklere å bli kjent da, sjekk ut hvilke studentsamskipnader som finnes der du bor!

Vedlagt ligger også et par artikler du kan lese for å få flere tips. Masse lykke til!

Vennlig hilsen fra sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?